Wat u nodig heeft om online de hypotheek te berekenen is uw bruto jaarinkomen. Eventueel kan het bruto jaarinkomen van uw partner worden meegenomen in de berekening. Bij de verschillende geldverstrekkers kunt u berekenen wat de maximale hypotheek is die u daar kunt aanvragen. Ook zijn er websites van onafhankelijke partijen waarbij u van verschillende geldverstrekkers de aanbieding kunt zien. Zo ziet u wat bij iedere geldverstrekker de hypotheekvorm en de maandelijkse hypotheeklasten zullen zijn.

 

Wees u er wel bewust van dat de adviestools van onafhankelijke partijen niet altijd up-to-date hoeven te zijn. De aanbieding van een geldverstrekker kan veranderen. Er zijn immers ontwikkelingen op de hypotheekmarkt en veranderingen in de regelgeving omtrent hypotheken. Dit beïnvloedt de aanbieding die een geldverstrekker kan doen.

 

Wanneer u online een hypotheek berekent of aanvraagt dan gaat dit altijd om een standaardproduct. Voor maatwerk zult u een erkend hypotheekadviseur om advies moeten vragen. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer u als ZZP'er een hypotheek aanvraagt.