Er zijn verschillende partijen waar u terecht kunt voor het afsluiten van een hypotheek. Vaak vindt het afsluiten plaats via een tussenpersoon of een hypotheekadviseur. Deze kan verbonden zijn aan een specifieke geldverstrekker of de hypotheekadviseur kan onafhankelijk te werk gaan en met verschillende geldverstrekkers om de tafel gaan.

 

Natuurlijk zullen er allerlei partijen zijn met lokkertjes. Zo wordt er gezegd dat u het eerste jaar een extreem lage hypotheekrente zult betalen. Wat veel consumenten niet weten is dat de hypotheekrente na het eerste jaar beduidend hoger ligt dan de hypotheekrente bij andere hypotheekverstrekkers. De consument is op de lange termijn duurder uit.

 

Ook wanneer een partij zegt dat er te onderhandelen valt over de hypotheekrente, is deze hypotheekrente vaak hoger dan bij andere partijen. Ook hier wordt een argument gebruikt die wel waar is, maar niet per se voordelig hoeft te zijn voor de consument. Ook wanneer een partij zegt de laagste hypotheekrente te hanteren, dan kan dit voordeel wegvallen door een dure premie voor een gekoppelde verzekering of extra kosten bij beleggingen.

 

De tip die we u willen meegeven is om altijd kritisch te blijven bij het afsluiten van een hypotheek.