Ook voor mensen zonder vast contract is het afsluiten van een hypotheek mogelijk. Het gaat bijvoorbeeld om mensen in loondienst, maar een tijdelijk contract. Of een uitzendkracht of freelancer. In het geval van een loondienst is het belangrijk dat u de afgelopen drie jaar werk heeft gehad, dit kunt aantonen en dat u een intentieverklaring kunt overleggen. In de intentieverklaring onderschrijft een werkgever de intentie om u een vast contract aan te bieden.

 

Een uitzendkracht of freelancer zal wat meer moeilijkheden tegenkomen bij het aanvragen van een hypotheek. Ook hier geldt dat de inkomsten van de laatste drie jaar voldoende moeten zijn. Dit moet de uitzendkracht of freelancer ook kunnen aantonen. Daarnaast is het belangrijk dat er zoveel mogelijk risico wordt weggenomen. Denk daarbij aan bijvoorbeeld een garantstelling door een derde. Maar ook wanneer u eigen spaargeld heeft kunt u dit gebruiken voor de hypotheek of verpanden. Daarbij geeft u eigen spaargeld in onderpand.

 

U zult niet bij iedere geldverstrekker een hypotheek kunnen aanvragen. Sommige geldverstrekkers willen nu eenmaal alleen consumenten met een vast contract. Het is dan ook handig om een groot deel van het werk uit handen te geven aan een onafhankelijke hypotheekadviseur. Deze weet waar u terecht kunt voor een hypotheek wanneer u geen vast contract heeft.