De standaardhypotheken die geldverstrekkers aanbieden gaan over het algemeen niet uit van sterk wisselende inkomsten, iets wat bij ZZP'ers het geval is. Bij een ondernemershypotheek is er altijd sprake van maatwerk. Ga op zoek naar een hypotheekadviseur die advies geeft speciaal aan ZZP'ers en ondernemers.

 

Als zelfstandig ondernemer heeft u te maken met wisselende inkomsten. Dit is voor veel geldverstrekkers een reden om strenge voorwaarden te hanteren voor de ondernemershypotheek. U zult minimaal drie jaar moeten ondernemen. De jaarcijfers van de afgelopen drie jaar moeten daarnaast goed zijn. Daarnaast speelt ook de branche waarin u werkzaam bent een rol. Gaat het op dit moment slecht in die branche, dan kunt u beter nog even wachten met het aanvragen van een hypotheek.

 

Het is belangrijk dat er zo min mogelijk risico is. Risico kan worden weggenomen met verpanding van spaargeld. Ook wordt er risico weggenomen wanneer een derde garant staat. Lopende leningen kunt u het best aflossen voordat u de hypotheek aanvraagt, wanneer uw financiƫle situatie dat toelaat. Er wordt immers ook altijd een BKR toetsing gedaan.