Met de economische situatie zijn banken lastiger geworden in het verstrekken van hypotheken. Met name ondernemers kunnen dit goed merken bij het aanvragen van een hypotheek. Een bank ziet namelijk het liefst een consument met een vast dienstverband en een vast salaris. Dit is bij de ondernemer niet het geval.

 

Het is in eerste instantie belangrijk om een erkend hypotheekadviseur in de arm te slaan die ervaring heeft met het aanvragen van hypotheken voor ondernemers. Op basis van een uitgebreide analyse van de jaarstukken zal een berekening van de maximale leencapaciteit moet worden gedaan. Eigen spaargeld of garantiestelling door derden kan helpen bij het aanvragen van een hypotheek voor ondernemers. Sommige banken willen daarbij ook het ondernemingsplan zien.

 

Er bestaan hypotheekadviseurs die gespecialiseerd zijn in een specifieke branche. Zo zijn er hypotheekadvieskantoren die zich richten op alleen tandartsen of juristen. U kunt op internet een zoektocht doen om te kijken of er hypotheekadviseurs bestaan speciaal voor uw branche.

 

Houd er rekening mee dat totdat de hypotheekakte wordt getekend bij de notaris het onzeker is of u de hypotheek ook echt zult krijgen. Pas wanneer de hypotheekakte wordt ondertekend is de hypotheekaanvraag definitief.