Hypotheek aanvragen met Nationale Hypotheek Garantie

De Nationale Hypotheek Garantie is een zekerheidstelling die geldt voor nieuwe woningaankopen. De garantie dekt het risico dat ontstaat wanneer een woning gedwongen moet worden verkocht en er een restschuld overblijft.

De Nationale Hypotheek Garantie verlaagd het risico dat zowel de geldverstrekker als de woningkoper lopen. Dit zorgt ervoor dat hypotheken die worden afgesloten onder Nationale Hypotheek Garantie naast het afgedekte risico ook nog een aantrekkelijke rentekorting ontvangen. De Nationale Hypotheek Garantie is dekkend zolang als de rentevast periode is afgesloten.

 

Wanneer u een hypotheek wilt aanvragen met Nationale Hypotheek Garantie verschilt het aanvraagtraject niet zo gek veel van het traject van een reguliere hypotheek. De Nationale Hypotheek Garantie stelt wel scherpere eisen voor het afsluiten van de hypotheek. Zo wordt niet afgeweken van de eisen die de Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen stelt aan de hypotheken met Nationale Hypotheek Garantie.

 

Net als de meeste aanvullende voorwaarden is ook de Nationale Hypotheek Garantie een aanvullingen op de hypotheek. Deze aanvulling kan dus bij vrijwel iedere geldverstrekker worden bijgesloten. U hoeft niet naar een specifieke geldverstrekker om deze hypotheek af te sluiten.