Wanneer de starter op de woningmarkt optimaal gebruik wil maken van de subsidiemogelijkheden kan hij het beste bekijken of hij in aanmerking kan komen voor een hypotheek met koopsubsidie en NHG waarbij de starterslening een extra aanvulling biedt.

 

Alle drie de bovenstaande stimuleringsmaatregelen maken het voor de starter op de woningmarkt interessant om op ieder gewenst moment een woning aan te kopen. Zeker nu het vanuit de overheid lastiger wordt een aflossingsvrije hypotheek af te sluiten en de hypotheekrente aftrek fel bekritiseerd wordt en ter discussie staat.

 

Koopsubsidie, de Starterslening en de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) kan men afsluiten door samen met de hypotheekadviseur de aanvraag hiervoor te doorlopen. De aanvraag van deze subsidies wordt tegelijkertijd met de hypotheekaanvraag gedaan maar wordt pas toegekend en daarmee effectief wanneer de hypotheekofferte door de geldverstrekker akkoord is gegeven en de akten zijn gepasseerd bij de notaris.

 

Hoe de toekomst van deze subsidies eruit zal zien is onduidelijk. De overheid trekt aan alle kanten haar handen terug van verschillende subsidies en voordeeltjes. De kans is dan ook groot dat een aantal van de bovenstaande voordelen op niet al te lange termijn wordt afgeschaft.

 

De aanvraag van een hypotheek met koopsubsidie, een starterslening en NHG is geen proces wat u zelf moet uitvissen. Deskundige hulp van een ervaren erkend hypotheekadviseur wordt noodzakelijk. Deze adviseur kent de wegen die moeten worden doorlopen en zal u, wanneer hij ervaren genoeg is, vanaf het allereerste moment sturing geven over de te nemen stappen. De juiste financieel- of hypotheekadviseur betaalt zich altijd terug!