BKR staat voor Bureau Krediet Registratie. Dit bureau is gevestigd in Tiel. Het bureau registreert en informeert omtrent het leen- en aflosgedrag van consumenten. Ontstaat er een betalingsachterstand, dan volgt er een BKR codering. Het kan gaan om een enkele keer een rekening niet betalen, maar ook om flinke schulden.

 

Een BKR codering kan een groot struikelblok vormen bij het aanvragen van een hypotheek. Het zal bij veel hypotheekverstrekkers niet mogelijk zijn om een hypotheek aan te vragen. Deze hypotheekverstrekkers hebben liever klanten zonder schulden. Gelukkig zijn er ook hypotheekverstrekkers die de hypotheek wel verstrekken bij een BKR codering. Schakel de hulp in van een onafhankelijke hypotheekadviseur met BKR specialisme die de mogelijkheden voor u wil bekijken.

 

In eerste instantie wordt onderzocht of de hypotheek bij een reguliere hypotheekverstrekker kan worden aangevraagd. Kan dit niet, dan zal de hypotheek bij een gespecialiseerde hypotheekverstrekker worden aangevraagd. Doorgaans hanteren deze minder strenge voorwaarden als het gaat om BKR coderingen dan de reguliere hypotheekverstrekkers.