Hypotheek voor ondernemers

Het kan in bijzondere gevallen lastig zijn een hypotheek aan te vragen. Maar waar een wil is, is een weg. Sommige hypotheekadviseurs zijn bijvoorbeeld gespecialiseerd in de hypotheek voor de ondernemer of freelancer. Daar zijn andere zaken van belang dan in een standaardtraject waarbij men een werkgeversverklaring wil zien.

 

De ondernemer zal moeten aantonen dat er de laatste drie jaar voldoende inkomsten zijn geweest. Ook zal de ondernemer de geldverstrekker moeten overtuigen dat deze inkomsten ook voldoende blijven.

 

 

Hypotheek voor senioren

Ook wanneer een consument over niet al te lange tijd met pensioen gaat kan het lastig zijn een hypotheek aan te vragen. Daarbij zal een hypotheekadviseur moeten kijken naar de hoogte van het pensioen en naar wat er maandelijks aan pensioen zal worden uitgekeerd.

 

 

Effectenhypotheek

Weet u veel van beleggen? Dan is het mogelijk om met de effectenhypotheek maximaal invloed op uw beleggingen uit te oefenen. Wees er wel bewust van dat de effectenhypotheek risicovol is en dat u aan het einde van de looptijd voldoende rendement gehaald moet hebben om de hypotheek af te lossen.

 

 

Halalhypotheek

Een ander verschijnsel in de markt is de halalhypotheek. Deze hypotheekvorm is bedacht voor moslims die van hun geloof geen rente mogen ontvangen of betalen. De halalhypotheek is zodanig opgezet dat er geen rente betaald hoeft te worden en moslims toch een hypotheek kunnen aanvragen.