Een hypotheekadvies begint met het in kaart brengen van uw financiën, uw voorkeuren en uw toekomstplannen. Verwacht u bijvoorbeeld meer inkomen te krijgen in de toekomst, of juist minder? Koopt u een woning samen met uw partner? Ook wanneer er een kind wordt geboren, dan zal zij door zwangerschap tijdelijk minder inkomen hebben. Dit zijn gebeurtenissen waar in een financiële planning rekening mee gehouden moet worden.

 

Aan de hand van uw klantprofiel wordt de hypotheekvorm die het best bij uw situatie past vastgesteld. Bij verschillende geldverstrekkers kan nu een hypotheekofferte worden aangevraagd. Het kan nu enkele dagen duren voordat u alle aanbiedingen heeft ontvangen. Doorgaans worden de hypotheekoffertes opgestuurd naar het hypotheekadvieskantoor, zodat u daar met de hypotheekadviseur de aanbiedingen met bijbehorende hypotheekvoorwaarden kunt bespreken.

 

Een hypotheekofferte is overigens beperkt geldig. Wanneer u kiest voor een bepaalde aanbieding, stuur de hypotheekofferte dan tijdig ondertekend terug. Daarnaast zult u binnen een bepaalde termijn de benodigde documenten moeten opsturen. Deze termijn is te verlengen, maar daar zitten kosten aan verbonden.