Wanneer u een hypotheek aanvraagt, dan kunt u dit met of zonder tussenkomst van een hypotheekadviseur doen. Het is mogelijk om bij uw bank een afspraak te maken met een adviseur, maar u kunt ook bij een onafhankelijk hypotheekadvieskantoor terecht. Het voordeel van de laatste is dat u bij verschillende hypotheekverstrekkers terecht kunt via de adviseur.

 

Wanneer u een hypotheekofferte aanvraagt is het handig te weten wat een voor u passende hypotheekvorm is. U kunt vaak zelf aangeven welke hypotheekvorm u wenst. Maar het is dan wel belangrijk om te weten welke hypotheekvorm voor u het best passend is. Zodoende is het altijd verstandig om in ieder geval een hypotheekadviseur te raadplegen. Ook wanneer u de hypotheek later zelf via internet wilt aanvragen.

 

De aanbieding die de hypotheekverstrekker doet is beperkt geldig. Wanneer u akkoord gaat dient u de hypotheekofferte dus op tijd terug te sturen. Daarna zult u binnen een specifieke termijn de benodigde documenten moeten opsturen naar de hypotheekverstrekker, zoals de koopovereenkomst, een werkgeversverklaring en een bouwkundig rapport van de woning.