Voor het aanvragen van een hypothecaire lening is het belang dat u uw persoonlijke situatie bespreekt met een erkend hypotheekadviseur. Dit is een hypotheekadviseur die staat ingeschreven bij de SEH (Stichting Erkend Hypotheekadviseur). U kunt er één vinden via de website van de SEH.

 

Als ondernemer zult u andere bewijsstukken moeten overleggen dan iemand in loondienst. Het verschil zit hem namelijk in hoe de inkomsten zijn. Iemand in loondienst krijgt maandelijks een vast salaris. De ondernemer zal maar moeten afwachten wat er in een maand binnenkomt. Daarnaast is het goed mogelijk dat er klanten zijn die laat betalen. Dus een in maart afgeronde klus die in juni pas wordt betaald. Dit brengt uiteraard extra risico met zich mee wanneer een ondernemer een hypothecaire lening afsluit.

 

Vraag aan de hypotheekadviseur waar u rekening mee moet houden bij het afsluiten van een hypothecaire lening. Hij zal kunnen aangeven welke bewijsstukken u naar de geldverstrekker moet sturen. Aan de hand van deze bewijsstukken, een inschatting van het risico en een toetsing bij het BKR zal de geldverstrekker een beslissing nemen over de aanvraag.