Hypotheekadviseur

Het traject verloopt altijd via een hypotheekadviseur. Deze maakt eerst een schets van uw financiële positie en uw wensen. Daarna worden de mogelijkheden en hypotheekvormen die bij uw situatie passen besproken. U kunt vervolgens een hypotheekofferte aanvragen bij de geldverstrekker. Wanneer u voldoet aan de voorwaarden kunt u vervolgens de hypothecaire lening aanvragen. De woning geldt als onderpand. Dit betekent dat de geldverstrekker uw woning kan verkopen als u niet voldoet aan de betalingsverplichting.

 

 

Hypotheekvormen

Een hypothecaire lening kan bestaan uit verschillende vormen. Deze vormen worden hypotheekvormen genoemd. Er zijn hypotheekvormen waarbij maandelijks wordt afgelost, en er zijn hypotheekvormen waarbij het aflossen wordt uitgesteld tot het einde van de looptijd van de lening of bij verkoop van de woning. Laat u door de hypotheekadviseur goed informeren over de voor- en nadelen van de hypotheekvormen.

 

 

Lening aanvragen en BKR

Sommige consumenten stuiten bij het aanvragen van de hypothecaire lening op een negatieve BKR notering. Vaak is dit het gevolg van een betalingsachterstand uit het verleden. Wanneer de straf - het niet kunnen aanvragen van de hypothecaire lening - niet in verhouding staat tot de betalingsachterstand (soms gaat het om een klein bedrag, bijvoorbeeld een vergeten telefoonrekening) kunt u proberen de BKR notering te laten verwijderen. U moet daarvoor bij de partij zijn waar u de betalingsachterstand heeft gehad. Willen zij niet meewerken, dan kunt u het ook via een jurist en via de rechter proberen.