De hybride hypotheek is een koppeling tussen een spaarhypotheek en een beleggingshypotheek. Over het algemeen is bij de hybride hypotheek iedere verdeling mogelijk tussen sparen en beleggen. Zo is het dus mogelijk in de beginfase van de hypotheek de maandlasten te drukken door een groter beleggingsdeel aan te houden en in de eindfase van de hypotheek op safe te spelen door uitsluitend te sparen. Dat niet meer consumenten een hybride hypotheek afsluiten is een raadsel. Het is op dit moment de meest interessante hypotheekvorm die beschikbaar is.

 

Niet iedere geldverstrekker biedt de mogelijkheid te kiezen voor de hybride hypotheek. Het is daarom van uitermate groot belang dat u alvorens u een afspraak maakt met een adviseur uit te vinden of deze de mogelijk kan bieden een hybride hypotheek af te sluiten. Wanneer dit het geval is, staat de weg u vrij in onderhandeling te gaan met deze adviseur.

 

Denk erom dat wanneer u financieel of hypotheekadvies inwint, u dit moet doen bij een erkend hypotheekadviseur die met zijn onderneming is ingeschreven in het register van de AFM. Is dit niet het geval dan loopt u de kans dat de hypotheekaanvraag niet correct zal worden doorlopen en dat er geen hypotheekverstrekking plaats kan vinden.