Het afsluiten van een hypotheek staat en valt voor de ondernemer met de jaarcijfers van de afgelopen jaren. Over het algemeen wil een geldverstrekker de cijfers van de afgelopen drie jaar zien. Heeft een bedrijf echt goede cijfers en is het ook zeer waarschijnlijk dat deze cijfers zo blijven, dan wil een geldverstrekker ook weleens eerder een hypotheek verstrekken.

 

Wat het afsluiten van een hypotheek voor ondernemers zo anders maakt dan voor mensen in loondienst, is het feit dat ondernemers geen vaste inkomsten hebben. Daarnaast kan een ondernemer ook niet zo gemakkelijk gebruik maken van het sociale vangnet wanneer het bedrijf failliet gaat. Dat maakt dat het verstrekken van een hypotheek aan een ondernemer over het algemeen met meer risico gemoeid gaat dan wanneer iemand in loondienst een hypotheek afsluit.

 

Het is daarom ook raadzaam om als ondernemer zoveel mogelijk risico's af te dekken. Zo zou een derde garant kunnen staan. Daarnaast is het verpanden van spaargeld een optie. Dit spaargeld dient dan als (extra) onderpand. U kunt niet bij het geld zolang de hypotheek loopt, maar u ontvangt wel gewoon spaarrente.

 

Als u een huis wilt kopen en u wilt als ondernemer daarvoor een hypotheek afsluiten, dan is het raadzaam de hulp in te schakelen van een hypotheekadviseur die gespecialiseerd is in hypotheken voor ondernemers.