De berekening hoeveel je kunt lenen kan je alleen bij benadering zelf doen. Voor het exacte hypotheekadvies en het berekenen van de maximale leencapaciteit bij een hypotheek kan je het beste contact opnemen met een hypotheekadviseur bij banken en tussenpersonen. De hypotheekadviseurs bij banken en tussenpersonen kunnen in de hypotheekadviessoftware berekenen hoeveel hypotheek ik kan lenen. Snel en gemakkelijk en direct weten wat de mogelijkheden voor een hypotheek zijn kan door een gesprek in te plannen met een hypotheek of financieel adviseur.

 

 

Berekening hoogte hypotheek

De berekening van de hoogte van de hypotheek doet men door het bruto jaarinkomen vermeerderd met het vakantiegeld en de dertiende maand te vermenigvuldigen met de factor 4,5. In sommige gevallen kan de geldverstrekker afwijken van de vermenigvuldigingsfactor. Dit kan wanneer bijvoorbeeld het toekomstperspectief van de aanvrager van de hypotheek aantoonbaar goed is of wanneer de hypotheekrente laag is of in een dalende trend zit. De geldverstrekker zal zelf aangeven of de mogelijkheid bestaat om meer te lenen dan de vermenigvuldigingsfactor.

 

 

Hypotheekadvies

Nadat je weet hoeveel je kunt lenen kan je de stap zetten naar hypotheekadvies. Hypotheekadvies kan je inwinnen bij een erkend hypotheekadviseur. Een erkend hypotheekadviseur kan je situatie inschatten en de beste voorwaarden en producten opzoeken samen met de hypotheek die het beste bij jou en je situatie past. De erkend hypotheekadviseur staat ingeschreven in het register van de SEH. Toets altijd of de hypotheekadviseur die je hebt benaderd daadwerkelijk is ingeschreven in dit register. De inschrijving in het register toont aan dat de hypotheekadviseur op de hoogte is van de laatste ontwikkelingen en weet waar hij het over heeft.

 

 

Banken en tussenpersonen

Bij banken en tussenpersonen kan je een afspraak voor hypotheekadvies maken. Meestal is het eerste gesprek bij banken en tussenpersonen over hypotheken gratis. Het kan zijn dat de banken en tussenpersonen een uurtarief of vast bedrag in rekening brengen voor het hypotheekadvies. De banken en tussenpersonen zijn verplicht de kosten voor hypotheekadvies vooraf kenbaar te maken.