Het aanvragen van een hypotheek gaat over het algemeen het gemakkelijkst wanneer u een vaste dienstbetrekking heeft bij een werkgever. In dat geval zal ook het hoogste bedrag geleend kunnen worden. Heeft u een tijdelijk arbeidscontract of bent u freelancer of uitzendkracht, dan zal er meer vertrouwen van de hypotheekverstrekker nodig zijn om te kunnen lenen voor een huis.

 

In het geval van een tijdelijk arbeidscontract moet een intentieverklaring worden overlegd. Hierin verklaart de werkgever dat de intentie is om u in principe een permanente dienstbetrekking te geven. Een intentieverklaring is echter niet bindend. U kunt geen rechten ontlenen aan de intentieverklaring. De werkgever is dus niet verplicht om een permanente aanstelling aan te bieden.

 

Bent u een freelancer of uitzendkracht, dan bepalen de inkomsten van de afgelopen drie jaar hoeveel hypotheek er kan worden aangevraagd. Meestal kan er minder worden geleend dan wanneer u in loondienst zou zijn.

 

Wanneer u precies wilt weten hoeveel hypotheek u kunt krijgen en wat de hoogte van de maandlasten is, dan raden wij u aan om een hypotheekadviseur te raadplegen.