Hypotheken zijn voor veel mensen ingewikkelde materie. De eerste stap bij het aanvragen van een hypotheek is het oriënteren in de mogelijkheden en het inwinnen van hypotheekadvies. De eerste persoon waar u mee te maken krijgt bij het aanvragen van een hypotheek is dan ook de hypotheekadviseur.

 

De hypotheekadviseur stelt van u een zogenaamd klantprofiel op. Daarbij wordt gekeken wat uw inkomen is en hoe zeker deze inkomsten zijn. Veel geldverstrekkers stellen namelijk een vast dienstverband als voorwaarde voor de hypotheek. Tevens wordt in het klantprofiel de toekomstverwachting opgenomen. Misschien verwacht u binnen enkele jaren minder te gaan werken of minder inkomsten te hebben. Het is belangrijk dat dit in uw profiel wordt opgenomen.

 

 

Hoeveel hypotheek kan ik aanvragen?

Bij het aanvragen van een hypotheek kunt u uitgaan van 4,5 keer uw jaarinkomen aan maximale leencapaciteit. Ook heeft de executiewaarde van de woning die u wilt kopen invloed op de hoogte van de hypotheek. Een bank zal nooit meer dan 125% van de executiewaarde van de woning aan u lenen.