Het afsluiten van een hypotheek wanneer u een BKR registratie heeft is in tijden van crisis een zeer lastige opgave. Vooral nu de geldverstrekkers ook nog eens extra in de gaten gehouden worden en op de vingers worden getikt door de overheid. Deze achtergrondinformatie maakt het bijna onmogelijk voor "BKR klanten" om toch nog een hypotheek aan te vragen.

 

Maar u bent niet hier op deze pagina gekomen om een bevestiging te krijgen van wat u al heeft ervaren. U wilt een oplossing!

 

Er bestaan een aantal mogelijkheden om toch in aanmerking te komen voor een hypotheek wanneer u een BKR registratie heeft. Zo zijn er mogelijkheden de registratie te laten verwijderen. Dit is niet makkelijk en zeker geen garantie dat het lukt, maar de mogelijkheid bestaat wel degelijk. Ook zijn er mogelijkheden de hoogte van de hypothecaire geldlening dusdanig laag te houden, dat er geen enkel risico voor de geldverstrekker is. De derde mogelijkheid waar u mee aan de slag kunt gaan is de garantstelling van een kredietwaardig familielid. Als dit allemaal niet meer werkt, kunt u altijd uw betaalmoraal aantonen door uw persoonlijk betalingsverleden aan "andere" leveranciers aan te tonen.

 

U dient er dus rekening mee te houden wanneer u een BKR registratie heeft dat u met de billen bloot moet. Er zal geen enkele geldverstrekker zijn die u met open armen ontvangt. U zult hier echt iets voor moeten doen. De grootste kans op een goedkeuring van de financiering is bij uw eigen huisbank. Deze partij ziet hoe u met geld omgaat en kan een inschatting maken in hoeverre een hypothecaire geldlening in uw situatie verantwoord is.