Een hypotheek bestaat uit verschillende componenten. Er is de aflossing op de lening, de rente die daarbij betaald moet worden, en vaak ook premies van verplichte verzekeringen. Een onafhankelijke hypotheekadviseur kan u helpen bij het samenstellen van een goedkoop pakket van deze componenten, waardoor de hypotheek uiteindelijk goedkoop is.

 

Veel mensen kijken bij het vergelijken van hypotheken alleen naar de hoogte van de hypotheekrente. Maar u kunt bijvoorbeeld ook door een goedkopere verzekering af te sluiten komen tot een goedkope hypotheek. Het is een kwestie van een optimale verdeling zoeken tussen sparen, beleggen, overlijdensrisico en de hypotheekrente. U kunt bijvoorbeeld een bijproduct inleveren tegen een goedkope renteconstructie.

 

Soms kunt u voordelen van een hypotheekproduct inruilen tegen aantrekkelijke rente. Daarbij is het wel belangrijk te weten welke voordelen dan voor u wegvallen. Wanneer u bijvoorbeeld bezuinigt op de verzekering moet u er wel voor zorgen dat u niet onderverzekerd raakt.

 

 

Hoe kom ik tot een goedkope hypotheek?

De eerste stap om te komen tot een goedkope hypotheek is een gesprek aangaan met de hypotheekadviseur. Deze kan u namelijk alles vertellen over de verschillende constructies die voor uw situatie voordelig zijn. Daarbij wordt niet alleen maar gekeken naar goedkope hypotheekrente. Vaak zijn er aanbiedingen met teaserrente, waarbij de rente in de eerste jaren extra voordelig is, maar deze aanbiedingen kunnen op termijn juist duur zijn. Daarom zal de hypotheekadviseur samen met u kijken naar het totaalplaatje. Alle producten van de hypotheek worden onder de loep genomen.