De hypotheekberekening online is over het algemeen onbetrouwbaar! Hoe kan dat? Allereerst is, zeker tegenwoordig, voor het opmaken van een klantprofiel veel inhoudelijke informatie van de aanvrager van de hypotheek nodig. Het is één van de eisen die de AFM en de Nederlandse overheid hebben gesteld aan het verstrekken van financieringsvoorstellen.

 

Maar wat moet u doen wanneer u toch snel wilt weten wat u kunt lenen? Want dit vraagstuk is toch over het algemeen de reden waarom mensen online een hypotheekberekening willen maken.

 

Er zijn veel verschillende modules online waar u uw jaarsalaris in kunt voeren, de waarde van de woning en de hypotheekverstrekker. Hierna komt er dan een berekening uitrollen. Echter, in deze online modules kan natuurlijk niet worden meegenomen of u variabele inkomensbestanddelen heeft. Of, dat u bijvoorbeeld zelfstandig ondernemer bent en een variabel inkomen heeft. De online modules zijn standaard en statisch. Voor het echte werk heeft u absoluut een adviseur nodig.