Het vergelijken van hypotheken omvat een aantal elementen. Veel consumenten staren zich blind op lage hypotheekrente. Maar minstens net zo belangrijk zijn de voorwaarden die geldverstrekkers stellen. Kijk vooral eerst bij welke geldverstrekkers u een hypotheek kunt krijgen. Het heeft geen zin om een bepaalde hypotheekvorm in uw vergelijkingen mee te nemen wanneer u niet voldoet aan de voorwaarden voor die hypotheekvorm.

 

Een ander element is het betrekken van uw eigen toekomstwensen in de hypotheek. Wilt u bijvoorbeeld geld weer kunnen opnemen wanneer u het heeft afgelost, zoals bij een krediethypotheek het geval is? Of is het voor u belangrijk dat de hypotheeklasten in het begin laag zijn? Dan zou een startershypotheek voor u uitkomst kunnen bieden.

 

Kijk ook naar eventuele boeterente die u moet betalen als de hypotheek na enkele jaren toch niet meer voldoet aan uw wensen en wanneer u de hypotheek wilt oversluiten. Denk niet alleen korte termijn, maar kijk ook naar wat uw financiƫle situatie in de toekomst zal zijn.

 

Zoek van een aantal geldverstrekkers uit of u er een hypotheek kunt krijgen en neem contact op met het hypotheekadvieskantoor. Met de hypotheekadviseur kunt u uitgebreid uw situatie en wensen bespreken. De hypotheekadviseur kan verschillende hypotheekvormen tegen elkaar aanhouden en u helpen bij het vergelijken van de hypotheken.