Naast de consumenten die zich midden in het hypotheekproces bevinden, zijn er steeds meer Nederlanders die op de hoogte willen zijn en blijven van de ontwikkelingen op de financiële markten en met name de hypotheekmarkt.

 

Veranderingen zijn weliswaar niet aan de orde van de dag, wel is het zo dat wanneer veranderingen plaatsvinden deze behoorlijk ingrijpend zijn. Denk aan onderwerpen als het afschaffen van de aflossingsvrije hypotheek en de inperking van de hypotheekrente aftrek. Het kunnen behoorlijk ingrijpende gebeurtenissen zijn in het leven van de Nederlander. Geen wonder dat men op de hoogte wil blijven van het financiële nieuws.

 

Maar waar kunt u terecht...

 

Allereerst zijn er websites van de Autoriteit Financiële Markten en het Ministerie van Economische Zaken waarop nieuws vanuit de overheid wordt gepubliceerd. Niet altijd echt nieuws, maar wel vaak inhoudelijk.

 

Naast de overheidsinstanties kan men ook terecht op de vele online nieuwssites. De bekendste zijn toch wel nu.nl en telegraaf.nl. Deze fora zijn echter erg algemeen en bieden niet altijd de inhoudelijke informatie die u zou willen krijgen. Gelukkig zijn er daarom Elsevier en het Financieel Dagblad. Geloofwaardige en kwalitatieve informatie van hoog niveau.

 

Ook offline zijn er enkele mogelijkheden om via bovengenoemde twee partijen, Elsevier en het Financieel Dagblad het financieel nieuws in de gaten te houden.