Het beste hypotheekadvies kan men vinden door een afspraak in te plannen met enkele hypotheekadviseurs. Op die manier kan men verhalen en aanbiedingen vergelijken. Het nadeel van afspraken met meerdere financieel of hypotheekadviseurs is dat dit de prijs van het hypotheekadvies op gaat drijven.

 

 

Hypotheekadvies

Hypotheekadvies heeft betrekking op alle zaken die te maken hebben met de een financiering met de woning als onderpand. Hypotheekadvies kan betrekking hebben op de aankoop van een woning maar ook kan het zo zijn dat geld nodig is voor een verbouwing of dat de huidige voorwaarden van de hypotheek niet mee voldoen aan de wensen die u heeft. In al deze gevallen heeft u het beste hypotheekadvies nodig!

 

 

Hypotheekofferte

In de hypotheekofferte staan de voorwaarden waaronder de geldverstrekker het geld wil uitlenen. De hypotheekofferte wordt vaak kosteloos aan u verstrekt. Toch zien we door de veranderende marktomstandigheden en de roekeloosheid waarmee men in het verleden offertes aanvroeg, dat sommige geldverstrekkers kosten in rekening brengen voor het uitbrengen van een hypotheekofferte. Het is raadzaam uw financieel of hypotheekadviseur op voorhand te vragen wat de tarieven in welke situatie zijn die hij hanteert. Sinds 2010 is de financieel en hypotheekadviseur verplicht inzicht te geven in de kosten die bij u in rekening worden gebracht voor het advies dat de financieel of hypotheekadviseur geeft.

 

 

Nationale Hypotheek Garantie

De Nationale Hypotheek Garantie kan een aantrekkelijk rentekorting betekenen. De Nationale Hypotheek Garantie is een extra zekerheid voor de geldverstrekker in geval het helemaal misgaat. Als u de maandlasten niet meer kunt betalen en een executieveiling zal komen kan het zijn dat de opbrengst van uw woning lager is dan de hoogte van de hypothecaire geldlening die u heeft afgesloten. Wanneer dit het geval is, dekt de Nationale Hypotheek Garantie dit verschil. Om in aanmerking te komen voor de Nationale Hypotheek Garantie moet u aan een aantal voorwaarden voldoen. Een deskundig hypotheekadvies bevat de nodige informatie waardoor u kunt beoordelen of een lening met NHG voor u geschikt is.