Vaste kosten bij een hypotheek

De vaste kosten bij een hypotheek zijn simpel te bepalen. Deze bestaan namelijk uit de vaststaande te betalen hypotheekrente en de maandelijkse kosten voor het aflossen van de hypotheek gecombineerd met de verplichte verzekeringen. Lastiger wordt het wanneer u wilt weten wat deze kosten voor aflossing van de hypotheek en de verplichte verzekering dan exact zijn. Dit is namelijk persoonsgebonden of zoals eerder gezegd situatiegebonden.

 

 

Variabele kosten bij een hypotheek

De variabele kosten bij een hypotheek hebben betrekking op de aflossing van de hypotheek. Dit is een bedrag dat u maandelijks aan de geldverstrekker (of een externe verzekeraar) betaald om aan het einde van de looptijd van de hypotheek de lening te kunnen aflossen. Andere variabele kosten bij de hypotheek hebben betrekking op de hoogte van de premie voor de verzekeringen die u naast de hypotheek wilt of soms zelfs moet aflossen. De hoogte van deze premie is afhankelijk ban de hoogte van het verzekerd bedrag en het risico dat de verzekeraar loopt door u te verzekeren. Over het algemeen geldt dat een hoog risico ook een hoge premie met zich meebrengt.

 

 

De financieel adviseur

Om zekerheid te hebben over de hoogte van uw maandlast en het uitrekenen van de hypotheek kunt u contact opnemen met een erkend hypotheekadviseur. Deze erkend hypotheekadviseur staat geregistreerd in het register van de SEH, ook wel de Stichting Erkenningsregeling Hypotheekadviseurs. Raadpleeg dit register vooral wanneer u deskundig, kwalitatief en erkend hypotheekadvies wilt inwinnen.