Knibbel, knabbel, knuisje, wie knabbelt er aan mijn huisje? Het is een kindersprookje wat in de tegenwoordige tijd weleens uit kan komen. Sprookjes bestaan nog en de opeethypotheek laat u zien hoe dat in zijn werk gaat.

 

Pensioenen worden lager, de AOW uitkeringen staan onder druk. Lijfrente uitkeringen vallen tegen. En dat allemaal door die ellendige economische crisis. Het zorgt ervoor dat u het heft in eigen handen moet gaan nemen om uw eigen boontjes te doppen.

 

Hoewel het mogelijk is ook (eventueel parttime) door te werken na uw 65e, zijn er ook andere acties die u kunt ondernemen. Eén van deze mogelijke acties is het opnemen van de overwaarde die rust op uw eigen woning. U heeft immers een deel 'winst' behaald door af te lossen of door de waardevermeerdering die uw woning in de loop der jaren heeft doorgemaakt.

 

De opeethypotheek, waarover geen hypotheekrente aftrek van toepassing is, biedt u een kapitaal - in de vorm van een maandelijkse uitkering of een eenmalige uitkering, wat u kunt gebruiken naar eigen goedvinden. Tevens zit in de opeethypotheek een verzekeringsconstructie verpakt die ervoor zorgt dat de maandelijkse rentetermijnen worden betaalt. U heeft dus eigenlijk geen omkijken naar het aflossen van de opeethypotheek.

 

Interessant? Vraag ernaar bij de erkend hypotheekadviseur.