Wanneer u een huis koopt, dan wilt u natuurlijk een aantrekkelijke hypotheek. Mensen kunnen op twee manieren een beeld hebben van een goedkope hypotheek. Allereerst kan een hypotheek goedkoop zijn omdat de totale hypotheekkosten laag zijn. Dit hoeft niet per se de hypotheek te zijn met altijd de laagste maandlasten.

 

Een ander zal een hypotheek goedkoop vinden omdat de maandlasten laag zijn. Lange tijd was de aflossingsvrije hypotheek populair omdat er bij deze hypotheekvorm alleen rente betaalt wordt. De maandlasten zijn dan laag. Maar omdat u niets aflost, betaalt u gedurende de looptijd de volle mep aan hypotheekrente.

 

De lineaire hypotheek is in de regel de goedkoopste hypotheek wanneer we kijken naar de totale kosten. Bij de lineaire hypotheek wordt iedere maand afgelost. Het rentedeel neemt daardoor snel af. Bijgevolg dalen ook de maandelijkse hypotheeklasten. De lineaire hypotheek brengt wel aan het begin van de looptijd hoge maandlasten met zich mee. Niet iedere consument kan deze hoge maandlasten aan het begin van de looptijd betalen. De lineaire hypotheek is dus niet voor iedereen zomaar af te sluiten.

 

Wanneer u advies wilt bij het aanvragen van een hypotheek, neem dan contact op met een erkend hypotheekadviseur bij u in de buurt.