Bij verschillende geldverstrekkers kunt u een hypotheek met goedkope hypotheekrente afsluiten. Hypotheekrente kan vast of variabel zijn. Bij variabele rente is het vaak zo dat een hypotheekcontract steeds tijdelijk is. Dit maakt variabele rente enigszins onzeker. Toch is de variabele rente, de zogenaamde Euribor rente, al lange tijd op zijn laagst.

 

Maar ook bij vaste rente is een goedkope hypotheekrente mogelijk. Op het internet zijn aanbiedingen te vinden met een zeer goedkope rente. Ook kan met behulp van maatwerk verricht door een hypotheekadviseur tot een goedkope hypotheekrente gekomen worden. Hypotheken bestaan vaak uit verschillende financiële producten die ook premies met zich meebrengen. Men kan kiezen voor bijvoorbeeld een goedkopere verzekering.

 

 

Risico's hebben invloed op de hypotheekrente

Risico's die per consument kunnen verschillen spelen ook een rol bij de bepaling van de hypotheekrente. Meer risico zorgt voor meer renteopslag. Zo zal er meer risico zijn wanneer een ZZP'er of freelancer een hypotheek aanvraagt, dan wanneer iemand met een vast dienstverband dat doet. Risico's hebben ook invloed op het maximale leenbedrag voor de hypotheek. Risico's kunnen worden weggenomen door bijvoorbeeld een garantiestelling door derden (bijvoorbeeld ouders) of verpanding van spaargeld. Hiermee kan een hoger leenbedrag en een goedkope hypotheekrente worden gerealiseerd.