Over een lening, zoals een hypotheek, betaalt u rente. Belangrijk is dat deze rente laag is. Daarnaast bestaat een hypotheek vaak uit verschillende componenten. Denk aan spaarproducten, beleggingsproducten of verzekeringsproducten. Deze financiƫle producten brengen ook maandelijkse kosten met zich mee. U kunt bijvoorbeeld voor een goedkopere verzekering kiezen waardoor de hypotheek goedkoper wordt.

 

Wanneer u op zoek gaat naar een goedkope hypotheekrente, bedenk dan dat er bruto en netto hypotheekrente is. De netto hypotheekrente is de hypotheekrente na fiscale aftrek. Deze fiscale aftrek, die ook wel hypotheekrenteaftrek wordt genoemd, heeft een grote invloed op de maandelijkse hypotheeklasten. Bij niet iedere hypotheekvorm kunt u gebruik maken van de hypotheekrenteaftrek. Zorg dat u weet wat de mogelijkheden per hypotheekvorm zijn.

 

Een erkend hypotheekadviseur kan u helpen bij het zoeken naar een goedkope hypotheek. Een erkend hypotheekadviseur dient ingeschreven te staan bij de SEH (Stichting Erkend Hypotheekadviseur). Via de website van de SEH kunt u een hypotheekadviseur in de buurt vinden.