De persoonlijke lening is een consumptieve lening die goed van pas komt wanneer u bijvoorbeeld geld wilt lenen voor de aankoop van een auto. Afhankelijk van uw inkomen kunt u een maximum bedrag lenen. Het bedrag wordt bij goedkeuring in één keer door de geldverstrekker op uw bankrekening gestort. De geldverstrekker zal vragen om een kopie van uw legitimatiebewijs, uw arbeidsovereenkomst en uw twee laatste loonstroken. Daarnaast zal er een toetsing plaatsvinden bij het Bureau Krediet Registratie in Tiel.

 

De rente bij een persoonlijke lening ligt hoger dan bij een hypotheek. Maar weer lager dan bij een doorlopend krediet. Hoger dan de hypotheekrente omdat er geen sprake is van een onderpand. Lager dan bij het doorlopend krediet, omdat de persoonlijke lening meer zekerheid biedt van het doorlopend krediet.

 

Online kunt u op zoek gaan naar de goedkoopste persoonlijke lening. Vaak is dat bij een geldverstrekker die de persoonlijke lening uitsluitend online aanbiedt. Hierdoor heeft de geldverstrekker lage kosten en kan daardoor de persoonlijke lening tegen een aantrekkelijke rente aanbieden.

 

Ook wanneer u een lening heeft lopen en ergens anders een persoonlijke lening tegen een aantrekkelijke rente kunt krijgen, dan kan oversluiten een interessante optie zijn. Vergeet niet dat u bij oversluiten vaak boeterente moet betalen omdat u de oude lening vervroegd aflost.