Jarenlang werd de aflossingsvrije hypotheek beschouwd als de goedkoopste hypotheek. Althans, wanneer er wordt gekeken naar de maandelijkse hypotheeklasten. Bij de aflossingsvrije hypotheek betaalt u geen aflossing tijdens de looptijd en betaalt u dus maandelijks alleen hypotheekrente. Omdat er niets wordt afgelost betaalt u echter wel gedurende de gehele looptijd de rente over de volledige hypotheeksom.

 

De lineaire hypotheek is goedkoop wanneer u kijkt naar de totale kosten die de hypotheek u geeft. Bij deze hypotheekvorm wordt de schuld snel weggewerkt, omdat er maandelijks aflossing plaatsvindt. De rente die maandelijks moet worden betaald wordt daarmee al snel lager. Hierdoor dalen de hypotheeklasten bij de lineaire hypotheek op den duur.

 

Het is verstandig om bij uw zoektocht in de wereld van de goedkoopste hypotheken de hulp in te schakelen van een erkend hypotheekadviseur. Op de website van de Stichting Erkenning Hypotheekadviseur (SEH) kunt u een erkend hypotheekadviseur bij u in de buurt vinden.