De hoogte van de hypotheekrente is afhankelijk van een aantal factoren. Ontwikkelingen binnen de financiële markten hebben invloed op de hoogte van de hypotheekrente. Daarnaast kan er sprake zijn van vaste of variabele rente. Maar ook uw situatie heeft invloed op de hoogte van de hypotheekrente. Wanneer er sprake is van veel risico zal er sprake zijn van een hogere renteopslag.

 

De hoogte van de hypotheekrente is niet de belangrijkste factor bij de keuze voor een hypotheek. Ook de voorwaarden en de mate van zekerheid dat de hypotheek aan het einde van de looptijd daadwerkelijk kan worden afgelost, zijn zaken die een belangrijke rol spelen in de keuze voor een hypotheekaanbod.

 

Een hypotheek is samengesteld uit verschillende componenten. Een spaarrekening, beleggingsrekening of levensverzekering kan onderdeel zijn van de hypotheekvorm. Deze financiële producten zorgen ook voor maandelijkse kosten. Wellicht kunt u door een hypotheekadviseur op dit vlak maatwerk laten verrichten. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een ander verzekeringsproduct waardoor de maandelijkse lasten lager zijn.

 

Staar u niet blind op de goedkoopste hypotheekrentes. De voordelen die een bepaalde hypotheek kan bieden zoals zekerheid dat de hypotheek aan het eind van de looptijd is afgelost, ondanks dat die hypotheek duurder kan zijn, wegen zeker op tegen een goedkopere hypotheekrente.