Wanneer u een hypotheek afsluit wilt u natuurlijk een aantrekkelijke deal. In de zoektocht naar de goedkoopste hypotheek is allereerst de hoogte van de hypotheekrente van belang. De hoogte van de hypotheekrente bij verschillende geldverstrekkers wordt dagelijks in verschillende dagbladen en op internet gepubliceerd.

 

Een hypotheek bestaat uit verschillende onderdelen. Naast de hypotheekrente spelen ook aan de hypotheek gekoppelde financiële producten en verzekeringen een rol. Deze zorgen immers ook voor een maandelijkse premie. Wanneer u al deze producten bij dezelfde geldverstrekker afsluit, bestaat de mogelijkheid om een flinke korting op de hypotheek te krijgen.

 

Let bij goedkope verzekeringen wel op dat de dekking niet te laag wordt. De verzekering wordt anders waardeloos. Bij het kiezen van een verzekering moet u altijd letten op de juiste verhouding tussen prijs en dekking.

 

Laat u in de zoektocht naar de goedkoopste hypotheek bijstaan door een onafhankelijke hypotheekadviseur. Dit is een hypotheekadviseur die met verschillende geldverstrekker zaken kan doen.