Door de wisselende inkomsten wordt het ondernemers niet gemakkelijk gemaakt om een hypotheek af te sluiten. Het is belangrijk dat u de hulp inschakelt van een hypotheekadviseur die ervaring heeft met ondernemershypotheken. Daarnaast wilt u vanzelfsprekend de goedkoopste hypotheek. Een ondernemershypotheek vereist altijd maatwerk. Wanneer u een goede hypotheekadviseur in de arm neemt, kunt u komen tot een hypotheek met een voordelige hypotheekrente.

 

Wanneer u de jaarcijfers van minimaal de laatste drie jaar kunt tonen, dan kan de hypotheek in eerste instantie worden aangevraagd bij een reguliere geldverstrekker. Hierbij kan worden gezocht naar de goedkoopste hypotheek, de hypotheek met de laagste hypotheekrente.

 

Ook kan een gespecialiseerde geldverstrekker worden overwogen. Deze is meestal minder streng bij de aanvraag van een hypotheek dan de reguliere geldverstrekker. Vooral bij de aankoop van een woning of een bedrijfspand door een ondernemer wil de gespecialiseerde geldverstrekker een uitkomst bieden wanneer de hypotheek niet bij een reguliere geldverstrekker kan worden aangevraagd. Over het algemeen is de hypotheekrente bij de gespecialiseerde geldverstrekker wel hoger dan bij de reguliere geldverstrekker.