Het is vanzelf sprekend dat u het goedkoopste alternatief wilt als het draait om een hypothecaire lening. Allereerst heeft de hoogte van de hypotheekrente invloed op de hypotheeklasten. Vooral wanneer er niet maandelijks wordt afgelost en het rentebestanddeel van de betalingen dus hoog blijft. Dagelijks wordt de hoogte van de hypotheekrente bij verschillende geldverstrekkers in kranten en op internet gepubliceerd.

 

Een hypotheek is een combinatie van verschillende financiƫle producten. Zo kan er een verzekering, een spaarrekening of een beleggingsrekening gekoppeld zijn aan de hypotheek. Een gekoppelde verzekering gaat gepaard met een maandelijkse premie. Deze is medebepalend voor de hoogte van de maandelijkse hypotheeklasten.

 

Vaak kan er bijvoorbeeld worden gekozen voor een goedkopere verzekering. Zorg er wel voor dat de dekkingsgraad van de verzekering niet te laag wordt. Wanneer een verzekering te veel wordt uitgekleed wordt deze nutteloos.

 

Bij het zoeken naar de goedkoopste hypothecaire lening is het raadzaam om de hulp in te schakelen van een onafhankelijke hypotheekadviseur. Er is in iedere gemeente wel een onafhankelijke hypotheekadviseur te vinden. Vraag vooraf naar de kosten van het hypotheekadvies.