Er zijn tegenwoordig heel veel verschillende hypotheken en het worden er ook steeds meer, omdat banken hun hypotheken steeds meer aan willen laten sluiten op de behoeftes van de cliënt. De handel in hypotheken neemt dan ook steeds meer toe en men is sneller en eerder in staat om een hypotheek aan te gaan om te kosten van een woning te kunnen betalen. Hypotheken zijn er in diverse categorieën, waaronder beleggingshypotheken, spaarhypotheken en verzekeringshypotheken. In dit artikel zullen we dieper in gaan op de startershypotheek, zodat je na het lezen kunt bepalen of deze hypotheek bij jouw situatie past.

 

 

Starten met een startershypotheek

Om goed te beginnen willen we eerst wat duidelijkheid scheppen, want de startershypotheek is geen eigen variant van hypotheken. Je kunt als starter gewoon kiezen uit een groot aantal hypotheken, zoals de spaarhypotheek, de lineaire hypotheek, de hybride hypotheek, de groene hypotheek of een van de vele andere vormen die banken in de aanbieding hebben. Het achterliggende idee bij deze hypotheek is juist dat je goed wordt begeleid bij het zoeken van een hypotheek. Omdat het voor startende op de woningmarkt erg lastig kan zijn wordt middels de startershypotheek een extra service geboden.

 

 

Hypotheekvarianten

Omdat er zoveel vormen van hypotheken zijn is het voor veel starters best lastig een besluit te nemen. Veel van de starters kiezen dan ook voor een aflossingsvrije hypotheek, een spaarhypotheek of een combinatie van beiden. Het is aannemelijk dat deze mensen in hun salaris zullen groeien en dus kun je ook voor een duurdere vorm kiezen als je net gestart bent. In het begin van de looptijd zul je wel veel kwijt zijn aan aflossing, maar dat betaalt zich later in de looptijd vast en zeker terug. Wat opvalt is dat veel starters zoeken naar een middenweg tussen de maximale en de lagere hypotheek.

 

 

Sparen via een aflossingsvrije hypotheek

Bij de spaarhypotheek zul je naast een hypothecaire lening ook een bekende spaarvorm gaan starten. Maandelijks betaal je zowel rente als premie op een geopende spaarrekening, dat gebruikt zal worden voor het aflossen aan het eind van de looptijd van de hypotheek. Deze spaarhypotheek wordt door veel mensen als betrouwbaar en veilig gezien, omdat je vanaf het begin af aan weet waar je aan toe bent. De aflossingsvrije hypotheek is tevens een gunstige vorm van hypotheken, waarbij je van de maandlasten weinig merkt omdat er geen aflossing betaald hoeft te worden. Nadeel is dan ook dat je de hypotheek nooit af zult lossen en dus nooit de eigenaar van je woning zal worden.

 

 

Samenvatting

Er zijn hypotheken in zo’n beetje alle vormen en maten. Daardoor kunnen steeds meer mensen een hypotheek afsluiten om een eigen woning te kopen. In dit artikel hebben we geprobeerd wat meer te vertellen over de startershypotheek een bekende en populaire vorm van hypotheken. Echter is de startershypotheek niet de enige hypotheek en daarom raden we je aan om verder te kijken. Er kan tenslotte zomaar een andere hypotheek zijn die verder aansluit op je wensen en verlangens. Online kun je ook heel veel informatiebronnen over hypotheken vinden, waardoor je geholpen wordt bij het vinden van de meest geschikte hypotheekvorm.