Een hypotheekadviseur dient ingeschreven te staan bij de Stichting Erkenning Hyptheekadviseurs (SEH). Ieder jaar moet een hypotheekadviseur opnieuw studiepunten halen om up-to-date te blijven over zijn vakgebied. Het is namelijk zo dat er veel ontwikkelingen zijn op de financiële markten en de wetgeving omtrent hypotheken regelmatig wordt verandert. Hierdoor hoeft een hypotheekvorm die eerst aantrekkelijk was, dat nu niet meer te zijn. Hiervan moet een hypotheekadviseur wel op de hoogte blijven.

 

Een erkend hypotheekadviseur is in iedere stad of in ieder dorp wel te vinden. Met een simpele zoektocht in Google met als zoekterm 'hypotheekadviseur' en daarna de naam van de woonplaats zult u al enkele websites ontdekken met de contactinformatie van hypotheekadviseurs bij u in de buurt.

 

Aan hypotheekadvies zitten kosten verbonden. Sinds de afschaffing van het systeem van afsluitprovisie werken veel hypotheekadviseurs volgens een uurtarief. Zorg dat u duidelijk weet wat de hypotheekadvieskosten zijn voordat u een afspraak met de hypotheekadviseur maakt.

 

 

Erkend hypotheekadviseur

Heeft u een hypotheekadviseur gevonden, dan kunt u voor de zekerheid de registers van de Autoriteit Financiële Markten natrekken. Komt de hypotheekadviseur daarin voor, dan is deze erkend en mag hij bij wet hypotheekadvies geven. Komt de hypotheekadviseur er niet in voor, dan zal hij ook geen hypotheekadvies mogen geven.