Startershypotheek

Voor starters op de woningmarkt is de startershypotheek uitermate geschikt. De maandelijkse lasten zijn bij deze hypotheekvorm in het begin van de doorlooptijd laag. De starter staat immers nog aan het begin van zijn carrière. Omdat de inkomsten later zullen stijgen en zo meer hypotheek kan worden afgelost, zullen de maandelijkse woonlasten bij de startershypotheek later in de doorlooptijd gaan meestijgen.

 

 

Annuïteitenhypotheek

Bij de annuïteitenhypotheek leidt de som van het aflossingsdeel en het rentedeel tot een vast termijnbedrag. In het begin van de doorlooptijd houdt men het rentedeel hoog, om zo maximaal profijt te bieden van de hypotheekrenteaftrek. Later wordt het rentedeel lager en het aflossingsdeel hoger. Men gaat er vanuit dat er door stijging van de inkomsten (carrière maken) de maandelijkse hypotheeklasten gedragen kunnen blijven worden.

 

 

Overbruggingshypotheek

Soms wilt u de oude woning verkopen en een nieuwe woning kopen. In de overbruggingsperiode kunt u gebruik maken van de zogenaamde "overbruggingshypotheek". U kunt daarbij de waarde van uw oude woning gebruiken om uw nieuwe woning te kopen. Wanneer de oude woning verkocht is wordt de overbruggingshypotheek afgelost. Realiseer u wel dat wanneer u van de overbruggingshypotheek gebruik maakt, u op dat moment drie hypotheken hebt. Een hypotheek voor de oude woning, een hypotheek voor de nieuwe woning en de overbruggingshypotheek zelf.

 

 

Opeethypotheek of seniorenhypotheek

Voor senioren bestaat de mogelijkheid om de overwaarde van het huis die zij vaak al lang geleden gekocht hebben te gebruiken voor extra inkomsten. Dit kan met de seniorenhypotheek, ook wel opeethypotheek genoemd. Zo wordt het voor senioren mogelijk om minder te gaan werken of om te gaan stoppen met werken.

 

 

Krediethypotheek

Bij de krediethypotheek kunt u geld aflossen, weer opnemen en weer aflossen. Het werkt zoals een doorlopend krediet. Bij de krediethypotheek wordt alleen rente betaald over het opgenomen bedrag. De rentetarieven kunt u niet vastzetten.