Seniorenhypotheek

Deze bijzondere hypotheekvorm is geschikt voor mensen die al wat langer geleden een huis gekocht hebben. Het gaat dan met name om senioren. Hun huis vertegenwoordigt een veel hogere waarde dan toen zij het huis kochten. Zij zijn echter alleen op papier rijker. De seniorenhypotheek biedt een oplossing om deze overwaarde om te zetten in een extra inkomen. Deze hypotheekvorm wordt vaak ook "opeethypotheek" genoemd. De overwaarde van de woning wordt als het ware "opgegeten". Ideaal voor mensen die minder willen werken of willen stoppen met werken.

 

 

Krediethypotheek

Bij een krediethypotheek kunt u gedurende de looptijd zowel geld aflossen als weer opnemen. Er wordt alleen rente gerekend over het opgenomen bedrag. Een voordeel van de krediethypotheek is dat u zelf kunt beslissen over uw geld. U kunt bijvoorbeeld weer geld opnemen om een verbouwing aan uw huis te doen. Een nadeel van de krediethypotheek is dat de rentetarieven niet kunnen worden vastgezet.

 

 

Startershypotheek

De startershypotheek is bedoeld voor starters op de huizenmarkt. Het gaat om jonge mensen die hun opleiding hebben afgerond en nu een aantal jaren aan het werk zijn. Bij de startershypotheek is het uitgangspunt dat deze mensen later meer gaan verdienen. Sommige hypotheekverstrekkers verstrekken tot wel 125% van de executiewaarde van de woning. De maandlasten worden in het begin laag gehouden, maar gaan later wel stijgen. De voorwaarden voor een startershypotheek verschillende per hypotheekverstrekker.

 

 

Overbruggingshypotheek

Een overbruggingshypotheek is bedoeld om de periode dat u een nieuw huis koopt en uw oude huis nog niet verkocht heeft te overbruggen. U gebruikt de overwaarde van uw oude woning om het nieuwe huis te kopen. De overbruggingshypotheek wordt afgelost wanneer u uw oude woning heeft verkocht. Realiseer u dat u in dit geval drie hypotheken heeft: de hypotheek van de oude woning, de overbruggingshypotheek en de hypotheek van de nieuwe woning. Dit brengt extra risico's mee voor de hypotheekverstrekker. Daarom zijn de kosten van de overbruggingshypotheek relatief hoog.