Indien u onbekend bent met het kopen van huizen, dan kan het best lastig zijn om een woning te kopen. Zo zijn er bijvoorbeeld hypotheekverstrekkers die geen hypotheken aan jongeren verstrekken. Daarom is er een starters hypotheek in het leven geroepen.

 

Een starters hypotheek aanvragen kan niet zomaar, u moet namelijk wel aan bepaalde eisen voldoen. Zo mag u bijvoorbeeld niet ouder dan 35 jaar zijn en u moet minimaal een MBO-diploma hebben. Daarnaast is het ook belangrijk dat u een vast contract heeft en dat u dat kunt aantonen. De laatste eis is dat dit de eerste keer is dat u een woning koopt. Indien u voldoet aan deze voorwaarden, is het mogelijk om een starters hypotheek aan te vragen.

 

Maar dan kunt u zich natuurlijk afvragen waar u het beste een hypotheek aan kunt vragen? Indien u een hypotheek gaat aanvragen, zult u in gesprek moeten gaan met een hypotheekverstrekker. Dit kan een bank of een andere partij zijn. Aan de hand van een persoonlijk gesprek zult u direct weten of u in aanmerking komt voor een starters hypotheek. Daarnaast kunt u natuurlijk altijd nog advies inwinnen bij uw persoonlijke financiƫle adviseur.