Maar weinig ondernemers zijn in het bezit van een pensioenvoorziening. Dit zorgt ervoor dat de onderneming zelf uiteindelijk dusdanig veel kapitaal moet gaan opleveren dat bij verkoop een voldoende vermogen ontstaat om hier de rest van het leven mee door te kunnen. De afgelopen is meer dan duidelijk geworden dat maar weinig ondernemers deze ‘droom’ kunnen verwezenlijken en soms zelfs gedwongen in de onderneming moeten doorwerken op de pensioengerechtigde leeftijd. En dat is zonde.

 

 

Hoe dit op te lossen?

Het opbouwen van pensioen schiet er bij de meeste ondernemers bij in. Het is een noodzakelijk kwaad wat vaak wordt vergeten of als er wel over wordt nagedacht dan zijn er vaak de middelen niet voor. Investeren in de continuïteit van de eigen onderneming is immers vaak belangrijker dan het opbouwen van een reservering voor de toekomst.

 

Toch zijn er een aantal mogelijkheden om met een kleine maandelijkse inleg de toekomstige lasten te verlagen. Naast de standaard lijfrenteverzekering om pensioen op te bouwen bestaan er ook fiscaal vriendelijke mogelijk in de gekoppelde hypotheekproducten. De spaarhypotheek is zo’n product.

 

 

De spaarhypotheek voor ondernemers

De spaarhypotheek heeft een aantal voordelen. Eén van de voordelen is dat sparen zekerheid met zich meebrengt. De hoogte van de rente staat vast en hier valt niet aan te tornen. De spaarhypotheek heeft daarnaast nog een ander voordeel op rentegebied en dat is dat de rente die betaald moet worden voor de hypothecaire geldlening één op één gekoppeld is aan de rentevergoeding die men ontvangt op de (gekoppelde) spaarrekening. In een duidelijk voorbeeld: 5% hypotheekrente = 5% spaarrente. En dat is aantrekkelijk. In de meeste gevallen is de hypotheekrente namelijk aftrekbaar. Voordat u opmerkt dat de spaarrente dan wel belast zal zijn, kan dit worden tegengesproken. Omdat de verplichting bestaat met het opgebouwde spaarkapitaal de hypothecaire geldlening af te lossen is tussentijds – in bepaalde specifieke gevallen – de waardeopbouw en het vermogen onbelast. En dat maakt de spaarhypotheek een zeer aantrekkelijk instrument.

 

Ondernemen betekent risico, met de spaarhypotheek creëert u een situatie waar u niet ook nog hoeft na te denken hoe de privé situatie zo slim mogelijk op te zetten.

 

Nu is het pensioen zelf nog van belang. De spaarhypotheek voor ondernemers zorgt er in ieder geval voor dat de druk van de ketel is.