De 24-uurseconomie is nog niet overal doorgedrongen. Dit zorgt ervoor dat veel consumenten genoodzaakt zijn in de avonduren of het weekend hypotheekadvies in te winnen. Omdat er maar weinig adviseurs zijn die deze vorm van advies willen leveren is deze consument aangewezen of een proces dat men "self execution" noemt; men moet het zelf doen. Dit kan onder andere door een online hypotheek offerte aan te vragen. Online hypotheekadvies heeft een aantal direct zichtbare voordelen maar ook enkele levensgrote nadelen. Zo is bij online hypotheekadvies niet of maar slechts ten dele in te schatten of het advies ook echt passend is in de persoonlijke situatie van de consument.

 

Daarnaast ontstaan er een aantal factoren die ertoe bijdragen dat tussentijds advies lastig te verkrijgen is. Online hypotheken zijn en blijven daarmee erg lastig om af te sluiten en zorgen voor een nieuwe markt waar zelfs de Autoriteit Financiƫle Markten nog niet geheel een standpunt in heeft genomen. De tijd zal het leren en de kinderziektes zullen uit deze adviesvorm gehaald moeten worden maar potentie heeft het zeker.

 

Wanneer u overweegt online hypotheek advies in te winnen is het verstandig de focus te leggen op het inwinnen van informatie en het bepalen van uw wensen voordat u direct een hypotheekofferte aanvraagt of het volledig traject ingaat. Met name op het gebied van informatievoorziening is het internet een perfecte bron. U kunt alles lezen wat u wilt en leert al doende wat geschikt voor u is. Bereid u daarom goed voor en doe uitsluitend zaken met erkend adviseurs die een inschrijving hebben in het register van de SEH en de AFM.