De vraag of een nieuwe hypotheek nodig is kan worden gevoed daar interne of externe informatie. Interne informatie wil zeggen dat u zichzelf realiseert dat het wellicht tijd is om de hypotheek eens nader te bestuderen. Externe informatie is een nieuwsbericht dat u leest of hoort, een wijziging in de wet- en regelgeving, of gewoon een andere vorm van informatie die bij u binnenkomt.

 

De vraag of een nieuwe hypotheek nodig is kunt u samen met de erkend hypotheekadviseur beantwoorden. Deze hypotheekadviseur is op de hoogte van de laatste nieuwtjes en kan een inschatting maken van de mogelijkheden die er bestaan in uw persoonlijke situatie.

 

Bij het aanvragen van een nieuwe hypotheek kan het zo zijn dat het gehele hypotheekaanvraag traject moet worden doorlopen. Tijdens dit traject komen eigenlijk alle zaken aan de orde die aantonen dat u als consument kredietwaardig bent en dat de woning die u bezit in de juiste conditie is om financiering mogelijk te maken.

 

Het kan zijn dat de voorwaarden voor hypotheekverstrekking op een bepaald gunstiger zijn dan op het moment dat u de hypotheek in eerste instantie afsloot. Het kan dan ook interessant zijn op meerdere momenten een periodieke update van de hypotheek aan te vragen. Dit zorgt ervoor dat uw hypotheek bestand blijft tegen aanpassingen en wijzigingen én dat u optimaal profiteert van de mogelijkheden die er bestaan in hypotheekland. Door de jaren heen zijn er vele wijzigingen geweest, en dit zal nog wel even zo blijven...