Ook in geval er sprake is van een specifieke situatie, zoals bijvoorbeeld een flexibel inkomen of het zelfstandig ondernemerschap is er steeds vaker sprake van een maatwerkhypotheek om de financiering in orde te maken.

 

Niet iedere financieel adviseur is voldoende op de hoogte van alle mogelijkheden om een maatwerkhypotheek voor u samen te stellen. Kies daarom een specialist uit die ervaring heeft op de gebieden waar u mee te maken heeft. Een ondernemershypotheek kan bij voorkeur worden geregeld door een adviseur die hier ruime ervaring mee heeft. Een BKR hypotheek evenzo.

 

Over het algemeen ziet een financieel adviesgesprek met een specialist er hetzelfde uit als het financieel adviesgesprek waar een standaard hypotheek moet worden geregeld. De meerwaarde van de adviseur komt sterk naar voren bij het in elkaar zetten van de maatwerkhypotheek. Deze hypotheekvorm bestaat over het algemeen uit verschillende onderdelen. Zo kan het voorkomen dat de hypothecaire geldlening bij een andere partij wordt afgesloten dan de verzekering en de aflossing. Alles tegen de beste voorwaarden in uw situatie.

 

Wanneer u een maatwerkhypotheek nodig heeft is het belangrijk de referenties in te winnen bij de financieel adviseur. Heeft hij eerder met hetzelfde bijltje gehakt. Wat waren de oplossingen die hij heeft aangedragen? Wat vond de klant ervan? Het zijn vragen die u op voorhand dient te stellen om de nodige problemen te voorkomen.