Een maatwerkhypotheek aanvragen

Verschillende situaties vragen om verschillende hypotheekvormen. Voor mensen met een vast dienstverband is het bijvoorbeeld eenvoudiger een hypotheek aan te vragen dan voor mensen die ZZP'er, freelancer of uitzendkracht zijn. Toch zal ook de laatste groep een woning kunnen kopen wanneer er een maatwerkhypotheek wordt afgesloten.

De eerste stap voor het aanvragen van een maatwerkhypotheek is het zoeken van een hypotheekadviseur die ervaring heeft met maatwerkhypotheken. Veel hypotheken zijn er immers op gericht geld te lenen aan mensen met een vast dienstverband. In het geval van de ZZP'er, freelancer of uitzendkracht zal er een ander hypotheektraject gevolgd moeten worden.

 

Helaas zijn veel hypotheekadvieskantoren er niet op gericht om advies te verstrekken in bijzondere situaties. Toch zijn er erkend hypotheekadviseurs die gespecialiseerd zijn in hypotheken voor mensen die in een bepaalde branche werken. Zo bestaan er speciale hypotheken voor artsen en piloten.

 

 

Hoe vind ik een hypotheekadviseur voor een maatwerkhypotheek?

Zoek bijvoorbeeld in Google op "hypotheek voor zzper" of "hypotheek uitzendkracht". U ziet dan dat er hypotheekadvieskantoren gespecialiseerd zijn in een bepaalde situatie. Controleer altijd of een hypotheekadviseur erkend is. Een erkend hypotheekadviseur dient ingeschreven te staan bij de AFM, de Autoriteit Financiƫle Markten.