Bij een krediethypotheek kunt u geld aflossen, weer opnemen en weer doorgaan met aflossen. Handig wanneer u bijvoorbeeld een verbouwing aan uw woning wilt doen. Het opgenomen bedrag kunt u namelijk gebruiken om deze verbouwing te financieren. De hypotheekverstrekker stelt voorwaarden aan het kredietlimiet van het bedrag dat kan worden opgenomen. De krediethypotheek is een doorlopend krediet met het huis als onderpand.

 

Een krediethypotheek kan bij een aantal hypotheekverstrekkers worden ingebakken in een andere hypotheekvorm. Hier zult u naar moeten informeren wanneer u denkt geld te willen opnemen in de toekomst. U betaalt bij de krediethypotheek alleen rente over het opgenomen bedrag, maar let op: de rentetarieven kunnen in veel gevallen niet worden vastgezet.

 

Om geld op te nemen uit de krediethypotheek hoeft u niet steeds langs de notaris. Het is afhankelijk van de voorwaarden van de kredietverstrekker in hoeverre u geld kunt opnemen. Wees u er wel van bewust dat geld lenen altijd geld kost, en wanneer u voor lange tijd een bedrag heeft opgenomen, dat u dan steeds meer rente gaat betalen.

 

Een krediethypotheek is geschikt voor mensen die zelf willen bepalen wat er met hun geld gebeurt. Een verbouwing met opgenomen geld kan bijvoorbeeld de waarde van het huis doen stijgen - waardoor het huis uiteindelijk overwaarde heeft.