De Duitsland hypotheek verschilt vooral bij de maximale verstrekking van de Nederlandse hypotheekvariant. Zeer lage rentetarieven, vergelijkbaar met Nederlandse variabele rente, voor looptijden zelfs tot 15 en 20 jaar zijn gangbaar wanneer de totale bancaire financiering onder de 60% blijft.

 

De Duitsland hypotheek kan worden afgesloten met een Duitse hypotheekbank als geldverstrekker maar ook op basis van een Nederlandse buitenlandhypotheek of een hypotheek op basis van de overwaarde van de eerste eigen woning. Ook combinaties tussen de overwaarde op de Nederlandse woning en de Duitse woning zijn mogelijk. In Duitsland zijn verschillende hypotheekvarianten mogelijk. Wanneer de woning als tweede woning of recreatiewoning wordt gebruikt is er geen sprake van hypotheekrente aftrek. Wanneer sprake is van een eerste eigen woning en de bewoner die tevens eigenaar is volgens de Nederlandse inkomstenbelasting in Nederland belastingplichtig is, kan deze bewoner eigenaar in aanmerking komen voor de hypotheekrente aftrek op basis van het Nederlands belastingstelsel.

 

 

Buitenland hypotheek

Over het algemeen zijn in Nederland twee soorten buitenland hypotheek af te sluiten. De zuivere buitenland hypotheek wordt verstrekt op basis van de werkelijke waarde van het onderpand. Slechts een laag percentage van deze werkelijke waarde wordt door de hypotheekbank gefinancierd. Het risico dat de hypotheekbank loopt bij een gedeeltelijke hypothecaire financiering wordt klein geacht omdat de consument zelf voor de aanschaf van het buitenlands vastgoed een aanzienlijk bedrag aan eigen middelen inbrengt.

 

 

In geval op de Nederlandse woning een forse overwaarde beschikbaar is, kan de Nederlandse hypotheekbank het Nederlandse vastgoed als hypothecair onderpand gebruiken om het vastgoed in Duitsland te financieren. Wanneer deze financieringsconstructie wordt gebruikt, zal de consument volgens de acceptatiecriteria van de geldverstrekker op basis van een box 3 hypotheek in aanmerking moeten komen voor hypotheekverstrekking.

 

 

Hypotheekadvies

De buitenland hypotheek en met name de Duitsland hypotheek is door de wetgeving, regelgeving en alternatieve voorwaarden in Duitsland een maatwerkhypotheek. Deskundig hypotheekadvies bij een ervaren buitenland desk met als specialisatie Duitsland is hiervoor noodzakelijk. Neem voor maatwerkhypotheken en de Duitsland hypotheek contact op met een specialist op dit gebied. Een combinatie met de aantrekkelijke Duitse financieringsrente en hypotheekrente tarieven kan in een zeer gunstige hypotheekvorm resulteren.