Een hypotheek voor ondernemers is altijd maatwerk. Het vraagt specialistische kennis van uw markt, van jaarcijfers en van selectiecriteria die de geldverstrekkers hanteren. Het belangrijkste aspect van hypotheken voor ondernemers is echter het opbouwen van alternatieve maar standvastige zekerheden. Hiervoor is kennis, ervaring, deskundigheid, creativiteit en helaas ook intellect nodig. De keukenverkopende hypotheekadviseurs en autoverkopers die een upgrade hebben gemaakt in hun carrière horen hier helaas niet bij.

 

Hypotheekverstrekking (en zeker bij ondernemers) is gestoeld op het principe van risicomijdend gedrag. Wanneer het risico kan worden ingeschat kan een keuze gemaakt worden een hypotheek (of krediet) wel of niet te verstrekken. Bij ondernemers is het vaak een tikkeltje lastiger om het risico in te schatten. Een hypotheekaanvraag voor een ondernemer gaat dus verder dan alleen het verstrekken van de jaarcijfers van de afgelopen drie jaren. Aanvullingen als een overzicht van de klantenportefeuille met ondertekende 'letters of intent', referenties van uw klanten, een curriculum van uw werkzaamheden maar ook bijvoorbeeld getuigschriften en behaalde diploma's kunnen een compleet beeld van u en uw onderneming geven waardoor een bank eerder geneigd is het risico te aanvaarden zoals dit is.

 

Om als ondernemer een specialist te vinden die hypotheken voor ondernemers kan regelen moet de ondernemer goed zoeken. Er zijn in Nederland slechts enkele topadviseurs bekend die zich uitsluitend richting op hypotheken voor ondernemers. Juist door deze specialisatie weten zij vaak wegen te bewandelen die voor de standaard tussenpersoon onbewandeld blijven. Het gaat dan niet alleen om andere geldverstrekkers, maar vooral om uitgebreide financieel - economische adviezen die maken dat de geldverstrekker de ondernemer anders kan interpreteren.

 

Bent u ondernemer en heeft u een hypotheek nodig? Ga dan uitsluitend met een specialist in zee. U zult hier veel meer profijt van hebben.