Je hoeft maar een doelgroep te noemen, of er bestaat een hypotheekvorm voor. Zo is er de seniorenhypotheek voor ouderen, de halalhypotheek voor moslims, de groene hypotheek voor mensen die duurzaam willen wonen en er zijn zelfs speciale hypotheken voor tandartsen, piloten en juristen. En zo zijn er ook enkele hypotheekadvieskantoren die zich speciaal richten tot academici.

 

Wat een groot voordeel is, is dat de meeste academici een hoog inkomen genieten. Wellicht nog niet aan het begin van hun carrière, maar zeker wel na enkele jaren. Dat vergroot de ook de mogelijkheden voor een hypotheek. Banken zijn immers strenger geworden met het zomaar uitlenen van geld. Maar wanneer u een goede opleiding heeft met uitzicht op een goed inkomen, dan zullen geldverstrekkers zeer geïnteresseerd zijn in het aanbieden van de hypotheek.

 

Een zoektocht op Google zal u naar verschillende hypotheekadvieskantoren leiden. Daarbij zult u zien dat sommige hypotheekadvieskantoren speciaal gericht op academici een lagere afsluitprovisie vragen dan sommige grote spelers op de hypotheekmarkt. En dat zult u toch minstens heel interessant moeten vinden.