Uw oog is gevallen op een mooie koopwoning. Wanneer u een hypothecaire lening wilt aanvragen om de woning de financieren stuit de geldverstrekker op uw BKR codering. Een betalingsachterstand uit het verleden. Hoe overtuigt u nu de geldverstrekker ervan dat er geen reden is tot zorgen maken?

 

Soms is het bedrag van de BKR codering zo klein dat eruit kan worden opgemaakt dat het om een eenmalige vergissing gaat. Geldverstrekkers begrijpen dit gelukkig steeds meer. Want geen hypotheek kunnen aanvragen omdat er een aantal jaren een keer een telefoonrekening niet is betaald, is natuurlijk weer erg overdreven.

 

Op internet verkondigen veel partijen dat zij tegen betaling uw BKR codering kunnen verwijderen. U moet hierbij goed opletten of dit wel zuivere koffie is. Er zijn gevallen van fraude bekend waarbij de consument veel geld betaalt en de fraudeur met de noorderzon is vertrokken. De enige partij die uw BKR codering kan verwijderen is de partij die hem destijds heeft laten plaatsen.

 

Wanneer de partij die de BKR codering heeft laten plaatsen u niet wil hebben met de verwijdering van de codering, dan kunt u naar de rechter stappen. Rechters zien steeds meer of een BKR codering wel terecht is of niet. Wanneer het gaat om een detail en de straf niet in verhouding tot dit detail staat, dan kunt u de hulp inschakelen van een jurist.